Застраховка "Гаранции" - повече сигурност за фирмите

Застраховката „Гаранции“ е все още нова за българския пазар, но става все по-предпочитана от фирми, участващи в търгове или изпълняващи обществени поръчки по Закона за обществени поръчки (ЗОП) у нас.

Полицата покрива отговорността на изпълнителя, като с нея застрахователят става гарант на застрахования, съгласно условията на обществената поръчка и отговаря изцяло пред възложителя за поетите отговорности. По този начин се покрива рискът от финансови загуби при възникнали плащания или неизпълнение на плащане от страна на отговорното лице.

Застраховката може да бъде два вида:  
Непряка гаранция – покрива финансови загуби при плащания по гаранцията;
Пряка гаранция – покрива неизпълнение на договорно задължение за плащане от страна на отговорното лице.

Покритие по полицата обхваща:
1. Гаранция за авансово плащане;
2. Гаранция за добро изпълнение;
3. Гаранция за поддръжка след изпълнение на договорните отношения;
4. Гаранция за участие в търг.

Кой може да сключи застраховката?
Кандидатът за застраховане трябва да отговаря на определени условия. След обстоен анализ застрахователят одобрява  или отхвърля сключването на договор. Застраховката „Гаранции“ не може да съществува самостоятелно, тя винаги е допълнение към подписан договор за изпълнение. Застрахователната сума се определя на база задължението на застрахования за плащане по гаранцията, като максималната обща отговорност на застрахователя не може да надвишава записаната в полицата застрахователна сума.

Подробна информация за детайлите, цените и предимствата на застраховката може да получите от служителите на ЗБК „ОРЕЛ“ ООД в цялата страна: https://rb.gy/l71hh

ЗБК „ОРЕЛ“ ООД осъществява консултиране и сключване на застрахователни договори към всички застрахователни компании в страната спрямо нуждите и изискванията на клиентите.

Форма за запитване: https://rb.gy/zscfw 
нац. тел.: 0700 200 60
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.orel-zbk.com


Печат   Е-мейл