Защо е важна застраховката "Гражданска отговорност"?

29 юни е Международен ден на безопасността на движението по пътищата.
 
В последните години държавните власти предприемат редица мерки за намаляване на броя на пътните инциденти у нас, а по този начин и за опазване на живота на водачи и пътници. В деня на пътната безопасност ЗБК „ОРЕЛ“ ООД припомня на своите клиенти как да проверим имаме ли активна застраховка „Гражданска отговорност“ преди да заминем на път и защо тя е важна.
 
Всеки водач и собственик на автомобил може да провери задължителната полица чрез:
1. Проверка на стикера, намиращ се на предното стъкло на колата – датата, до която е валидна полицата, е изобразена чрез перфорация;
2. Проверка в сайта на Гаранционния фонд – чрез въвеждане на регистрационен номер на автомобила;
3. Проверка при Вашия застраховател – с предоставянето на полицата, в която са описани всички важни данни, сред които е и датата на валидност на застраховката.
 
Застраховката „Гражданска отговорност“, която е със задължителен характер, се сключва с цел защита и сигурност при настъпване на произшествие. В случай, че инцидентът е по Ваша вина, Вашият застраховател следва да изплати обезщетение към пострадалите участници.
 
Ако Вашата задължителна застраховка е изтекла, нашите служители Ви очакват в офисите в цялата страна, за да Ви предложат най-изгодната за Вас оферта.
 
ЗБК „ОРЕЛ“ ООД напомня на всички водачи - шофирайте внимателно и при спазване на Закона за движение по пътищата!
 
Форма за запитване: https://rb.gy/zscfw
нац. тел.: 0700 200 60
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Печат   Е-мейл