Важни правила при щета по "КАСКО"

 
 
Уважаеми клиенти,
С цел пълно съдействие на Вас и Вашите нужди и в отговор на ръста в запитванията относно завеждане на щети и получаване на обезщетение по доброволна застраховка „Каско“, ЗБК „ОРЕЛ“ ООД припомня важните правила, стъпки и срокове, които застраховател и клиент трябва да предприемат и спазят при настъпило застрахователно събитие:
 
Завеждане на щета
След установяване на щетата по Вашия автомобил свържете с Вашия застраховател в най-кратко време.
 
Банкова сметка
Необходимо е да предоставите банкова сметка на Вашия застраховател, по която ще получите стойността на застрахователното обезщетението в български лева.
 
Събиране на доказателства
При срещата с Вашия застраховател той ще Ви уведоми какви доказателства ще е необходимо да бъдат събрани за доказване на щетата и уважаване на Вашата претенция.
Събиране на допълнителни доказателства.
До 45 дни след първите доказателства застрахователят може да поиска допълни данни. В този срок може да се съберат и доказателства, които не са били предвидени в застрахователния договор при сключването му, но са необходими за определяне на претенцията.
 
Срокове
След събирането на всички доказателства застрахователят трябва да се произнесе в 15-дневен срок. В случай, че не сте предоставили всички данни и доказателства срокът за произнасяне е до шест месеца.
 
Несъгласие и жалби
Ако не сте съгласен и удовлетворен от решението на застрахователя и отпуснатото обезщетение имате право да подадете жалба за преразглеждане.
 
Отговорът на застрахователя
Застрахователят има срок от 1 месец, за да отговори на подадената от Вас жалба.
 
Период на давност
Искането за обезщетение за щета може да бъде до три години след застрахователното събитие.
 
Нашите служители Ви очакват в офисите в цялата страна! - https://rb.gy/l71hh
 
ЗБК „ОРЕЛ“ ООД осъществява консултиране и сключване на застрахователно договори към всички застрахователни компании в страната спрямо нуждите и изискванията на клиентите.
 
Форма за запитване: https://rb.gy/zscfw
нац. тел.: 0700 200 60
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Печат   Е-мейл