Новини

Застраховка на фотоволтаици - ограничени вреди за собствениците

Възобновяемите източници на енергия стават все по-търсена опция не само за бизнеса, но и за домакинствата. Фотоволтаичните системи могат да бъдат изградени върху покриви на жилищни и производствени сгради или разположени Предна земя, но във всички случаи са изложени на външни условия, които могат да доведат до щети и сериозни последствия.

Застраховката на фотоволтаична система може да ограничи вредите за собствениците.

Основни покрития:

  • пожар, мълния, експлозия, имплозия, сблъсък или падане на пилотирано летателно тяло, негови части или товар
  • разходи за разчистване;
  • буря, градушка, проливен дъжд, сняг, лед и други;
  • наводнение, вследствие на природни бедствия;
  • свличане и срутване на земни пластове и подпочвени води;
  • земетресение;
  • късо съединение и токов удар;
  • вандализъм / злоумишлени действия на трети лица.

Изграждането на инвестиционен проект с фотоволтаици е свързано с няколко типа застраховки, част от тях задължителни.

ПРОЕКТИРАНЕ - Застраховка „Професионална отговорност на проектанта”;

МОНТАЖ И СТРОИТЕЛСТВО – „Професионална отговорност на Изпълнител, Проектант, Строителен контрол и Подизпълнители“; Застраховка „Карго“;  Застраховка „Всички рискове при монтажи”

ЕКСПЛОАТАЦИЯ - Застраховка „Експлоатация на фотоволтаичен парк”; Застраховка „ Гражданска отговорност към трети лица” Застраховка „Екологична отговорност”.

Различните застрахователни компании могат да поставят допълнителни изисквания към отделните обекти. Подробности за тях, начините на изчисление и цените на застраховката може да научите от нашите служители в офисите в цялата страна: https://rb.gy/l71hh.

Форма за запитване: https://rb.gy/zscfw   

нац. тел.: 0700 200 60

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.orel-zbk.com

ЗБК "ОРЕЛ" с дарение за бедстващи след потопа в Берковица

Служители на ЗБК „ОРЕЛ“ направиха дарение на бедстващо семейство след потопа в Берковица.

В началото на месец юни домът на 60-годишната Галя Георгиева от Берковица беше потопен при проливните дъждове в района. Нивото на водата в къщата достига метър и половина. В бедствието под вода се оказва цялото имущество, а електроуредите на семейството са напълно унищожени и негодни за използване.

ЗБК „ОРЕЛ“ научи за бедстващото семейство от свой клиенти. По идея на колегата от Централно управление в София – Цветана Борисова - нашите служители предприеха лична дарителска кампания за събиране на парични средства. В нея се включиха застрахователните ни брокери от офисите в Асеновград, Бургас, Берковица, Бяла Слатина, Видин, Враца, Габрово, Карнобат, Монтана, Перник, Правец, Силистра, Троян, както и колегите от Централно управление в София. Събрана сума беше използвана за закупуване на нова пералня, която вече е в дома на Галя Георгиева.

Вярваме, че заедно можем да се справим с всичко!

ЗБК „ОРЕЛ“ ООД  осъществява консултиране и сключване на застрахователно договори към всички застрахователни компании в страната спрямо нуждите и изискванията на клиентите.

Форма за запитване: https://rb.gy/zscfw

нац. тел.: 0700 200 60

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.orel-zbk.com

 

Застраховка "Гаранции" - повече сигурност за фирмите

Застраховката „Гаранции“ е все още нова за българския пазар, но става все по-предпочитана от фирми, участващи в търгове или изпълняващи обществени поръчки по Закона за обществени поръчки (ЗОП) у нас.

Полицата покрива отговорността на изпълнителя, като с нея застрахователят става гарант на застрахования, съгласно условията на обществената поръчка и отговаря изцяло пред възложителя за поетите отговорности. По този начин се покрива рискът от финансови загуби при възникнали плащания или неизпълнение на плащане от страна на отговорното лице.

Застраховката може да бъде два вида:  
Непряка гаранция – покрива финансови загуби при плащания по гаранцията;
Пряка гаранция – покрива неизпълнение на договорно задължение за плащане от страна на отговорното лице.

Покритие по полицата обхваща:
1. Гаранция за авансово плащане;
2. Гаранция за добро изпълнение;
3. Гаранция за поддръжка след изпълнение на договорните отношения;
4. Гаранция за участие в търг.

Кой може да сключи застраховката?
Кандидатът за застраховане трябва да отговаря на определени условия. След обстоен анализ застрахователят одобрява  или отхвърля сключването на договор. Застраховката „Гаранции“ не може да съществува самостоятелно, тя винаги е допълнение към подписан договор за изпълнение. Застрахователната сума се определя на база задължението на застрахования за плащане по гаранцията, като максималната обща отговорност на застрахователя не може да надвишава записаната в полицата застрахователна сума.

Подробна информация за детайлите, цените и предимствата на застраховката може да получите от служителите на ЗБК „ОРЕЛ“ ООД в цялата страна: https://rb.gy/l71hh

ЗБК „ОРЕЛ“ ООД осъществява консултиране и сключване на застрахователни договори към всички застрахователни компании в страната спрямо нуждите и изискванията на клиентите.

Форма за запитване: https://rb.gy/zscfw 
нац. тел.: 0700 200 60
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.orel-zbk.com

Защо е важна застраховката "Гражданска отговорност"?

29 юни е Международен ден на безопасността на движението по пътищата.
 
В последните години държавните власти предприемат редица мерки за намаляване на броя на пътните инциденти у нас, а по този начин и за опазване на живота на водачи и пътници. В деня на пътната безопасност ЗБК „ОРЕЛ“ ООД припомня на своите клиенти как да проверим имаме ли активна застраховка „Гражданска отговорност“ преди да заминем на път и защо тя е важна.
 
Всеки водач и собственик на автомобил може да провери задължителната полица чрез:
1. Проверка на стикера, намиращ се на предното стъкло на колата – датата, до която е валидна полицата, е изобразена чрез перфорация;
2. Проверка в сайта на Гаранционния фонд – чрез въвеждане на регистрационен номер на автомобила;
3. Проверка при Вашия застраховател – с предоставянето на полицата, в която са описани всички важни данни, сред които е и датата на валидност на застраховката.
 
Застраховката „Гражданска отговорност“, която е със задължителен характер, се сключва с цел защита и сигурност при настъпване на произшествие. В случай, че инцидентът е по Ваша вина, Вашият застраховател следва да изплати обезщетение към пострадалите участници.
 
Ако Вашата задължителна застраховка е изтекла, нашите служители Ви очакват в офисите в цялата страна, за да Ви предложат най-изгодната за Вас оферта.
 
ЗБК „ОРЕЛ“ ООД напомня на всички водачи - шофирайте внимателно и при спазване на Закона за движение по пътищата!
 
Форма за запитване: https://rb.gy/zscfw
нац. тел.: 0700 200 60
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Image
Застрахователна Брокерска Компания
Централно Управление
София,
бул. България 86А, ет.4, офис 4А
manager@orel-zbk.com
0700 200 60

Работно Време

Понеделник - Петък
9:00 ч. - 18:00 ч.
 

Social

Бюлетин

Този сайт използва „бисквитки“ за предоставяне на услугите в него и за персонализиране на рекламите. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“, според Политиката за поверителност.